Frekvenser
Som kortet til venstre for teksten illustrerer kan du høre
Radio Øst FM på disse frekvenser.
Du kan også finde Øst FM på DAB+

Interview

Her kan du finde indslag og interview fra ØST FM:

Jonah Blacksmith

Torsdag den 8. november indtog bandet Jonah Blacksmith musik- og teaterhuset Værket i Randers med deres Filmkoncert.

De to brødre fra Thy – Simon og Thomas Alstrup – og deres 7 mands store rock/folk-orkester har på fem år arbejdet sig op fra at være en ide til at være et af tidens mest succesfulde danske bands.

Jonah Blacksmith har spillet på store scener som Smukfest i Skanderborg og Samsø Festivalen. Historierne og stemningen fra Thy har de med sig i musikken og på scenen.

Filmkoncerten er en rørende fortælling om de to brødre, der går i deres bedstefars fodspor – en sand hjemstavns historie.

Turnéen fortsætter til blandt andet Horsens den 16. november og Aarhus den 17. november.

I programmet “Så det weekend” kunne du lørdag den 10. november høre brudstykker fra interviewet med  Jonah Blacksmith.

Her kan du lytte til hele interviewet på knap 14 minutter:

Opdateret 10.11.2018

Årets juleudstilling på Museum Østjylland i Randers

Scenen er sat i det orientalske Betlehem, når Museum Østjylland åbner årets stemningsfulde juleudstilling “Et barn er født i Betlehem”. Store og små, spraglede og klassiske julekrybber fylder udstillingsrummet fra midten af november og året ud. Kig indenfor på museet, og oplev julekrybber i alverdens udgaver med den hellige familie, stald, dyr og vismænd som det magiske omdrejningspunkt.

Der er mange måder at holde jul på. Mange fejrer den store aften i det julepyntede hjem med sprød and og gaver, andre tager julefesten under armen og holder jul med gode venner et andet sted på kloden. Et fælles udgangspunkt for alle julefejringer er dog fødslen af et helt særligt barn.

En julekrybbe er en tableauopstilling, der med figurer viser den stald eller hule i Betlehem, hvor Jesus ifølge juleevangeliet blev født. Opstillingen laves ofte med små figurer, men den kan også bestå af figurer i menneskestørrelse, af et maleri eller af brugskunst.

Julekrybberne i udstillingen kommer fra hele verden, så der er noget for både den gode og mindre gode jule-smag. Gennem mange årtier er julekrybber blevet fortolket og udviklet på, så de i dag kan præsenteres i alle former, størrelser, farver og kvaliteter.

Opdateret 18.11.2018

Årets danske julefilm er fra Aarhus

Deluca Film fra Aarhus har produceret årets julefilm, der netop nu kan opleves i de danske biografer.

Radio ØST FM har talt med Merete Stubkjær, der er line-producer hos Deluca Film.

Her kan du høre hele indslaget, der blev bragt i radioen i en kortere version lørdag den 24. november og søndag den 25. november.

Opdateret 25.11.2018

Albert fra Julemandens Datter: Fantastisk oplevelse at være med

Deluca Film er i gang med at caste nye børneskuespillere til efterfølgeren på “Julemandens Datter”.

Peter Sejer Winther fra Ry, der spiller drengen Albert i den aktuelle biograffilm, fortæller i et interview, hvordan det er at være med i årets danske julefilm.

Opdateret 9.12.2018