Frekvenser
Som kortet til venstre for teksten illustrerer kan du høre
Radio Øst FM på disse frekvenser.
Du kan også finde Øst FM på DAB+

Interview

Her kan du finde indslag og interview fra ØST FM:

Opråb til det danske folk – 30 år efter

Rockers By Choice er i disse uger på jubilæumsturné rundt om i landet.
Hiphop-gruppen, der var banebrydende i 1980érne og 90érnes Danmark, har blandt andet lagt vejen forbi Train i Aarhus den 26. oktober.
Det var ren Amager-kærlighed til Aarhus-folket, og fans fra dengang såvel som den nye generation fik en mega fed koncert til fem stjerner.

Radio Øst FM’s reporter Signe Kjær Høiberg fik en snak med de fem hiphop-gutter.

OPDATERET 02.11.2019

’Lazarus’ på Aarhus Teater

Med flotte anmeldelser var der under Aarhus Festuge premiere på Bowie- musicalen ’Lazarus’. Musicalen kan opleves på Aarhus Teater frem til den 12. oktober. Reporter Signe Kjær har mødt skuespiller Jacob Madsen Kvols, der spiller hovedrollen.

Har man endnu ikke fået set ’Lazarus’, så fortæller Jacob Madsen Kvols her, hvorfor man bare skal se forestillingen. 

OPDATERET 15.09.19

Vejen videre for Anders Blichfeldt

Efter at Big Fat Snake i 2018 var på afskedsturné er Anders Blichfeldt aktuel med et nyt soloshow, som han turnerer rundt med i landet.
Samtidig er Blichfeldt aktuel i tv-programmet ‘Toppen af poppen’.

Reporter Kenneth Lemvig har mødt Anders Blichfeldt under Randers Festuge 2019:

OPDATERET 05.09.2019

Chief 1’s sommerhit ‘Alt er godt’

Tilbage i 1980’erne og 1990’erne stod Chief 1 i front for hip hop-gruppen Rockers By Choice. Nu er han aktuel med sommerhittet ’Alt er godt’, som Chief 1 har indspillet sammen med kollegaen Thomas Buttenschøn med tilhørende musikvideo. 

Se musikvideoen her

I de sidste to år har Chief 1 med det borgerlige navn Lars Pedersen, arbejdet med sin egen musik, efter i de sidste årtier udelukkende at have stået bag andres udgivelser.

Chief 1 er også aktuel i TV2-programmet ‘Toppen af poppen’. Derudover har han i øvrigt 30-års jubilæum i år sammen med Rockers By Choice, der i den anledning tager på tour  fra september til og med november 2019.

Lørdag den 17. august kunne du hører dele af et interview med Chief 1 på Radio ØST FM. Her kan du så høre hele samtalen, som journalist Kenneth Lemvig har haft med Chief 1 forud for radioudsendelsen.

OPDATERET 24.08.19

Nyt album på vej fra Julie Berthelsen

9 år er der gået siden hun  sidst udgav et album. Nu er første single ‘Worries In Reverse’ fra det kommende album udgivet.

Siden 2010 har hun fået bla. fået to børn, designet børnetøj og smykker, holdt foredrag og været radiovært.

Samtidig har Julie haft godt gang i koncerter, og har lige afsluttet en 15 års jubilæumstour for hendes første album ‘Home’, som er gået rigtig godt.

“Grunden til, at jeg har brugt 9 år før et nyt album er på trapperne er bla. at jeg nu har valgt at udgive selv. Det kræver mere tid ift. planlægning, sangskrivning og at jeg så vælger at gøre det i år, hvor jeg både fylder 40 og skal giftes, er måske tosset. Men jeg har den helt rigtige følelse med den nye musik – Og det er lang tid siden, at jeg har haft det på den her måde”.

Hør mere i dette interview:

OPDATERET 31.05.19

Funky jazz og Gasolin bliver til GasOrleans

Kom med til New Orleans over Langebro sammen med sanger og entertainer Michael Carøe og hans helt nye nimands-orkester.

New Orleans er en heksekedel af smittende livsglæde, lækker mad og swingende musik med masser af blæs, og Gasolin behøver vel ikke nærmere præsentation.

Orkesteret har et album på vej og er aktuelle med en række koncerter henover sommeren og efteråret.

Michael Carøe fortæller her i et kort interview om projektet med GasOrleans.

Interviewet blev bragt i radioen omkring påsken 2019

OPDATERET 12.05.19

Søs Fenger med electropop – aktuel med ny single

For første gang i flere år er Søs Fenger tilbage med en ny popsang under eget navn. De seneste år har hun brugt tiden på at lave musik sammen med elektropop-duoen Nordstrøm, har udgivet julealbummet “Vintermåne” og turneret landet tyndt. Nu har hun premiere på sin egen single “På vej”.

“På vej” er skrevet i samarbejde med sangskriver Esben Svane og var oprindeligt tænkt som en positiv sang. Men da sangen var færdig, fik Søs Fenger også et lidt andet syn på den.

Hør interview med Søs Fenger. Bragt i en kortere version på radioen den 27. april 2019:

OPDATERET 06.05.19

Gendannede ‘ibens’ koncertaktuel med nyt album

De er kendt for sange som ”Jeg savner min blå cykel” og ”Ølstykke i november” fra slutningen af 1990´erne.

Efter 5 års pause er bandet Ibens gendannet og aktuelle med nyt album. På deres comeback-turné giver Ibens koncert på Turbinen i Randers, som det eneste sted i Østjylland. Det sker fredag den 29. marts.

Her kan du hører interview (bragt i radioen lørdag den 23. marts 2019):

OPDATERET 24.03.19

Østjysk sangfugl klar med debutsingle

Debutsinglen “Out Of Control” er klar fra Stephanie Maria. Hun er 22 år og upcoming artist på den danske pop scene.

Stephanie Maria har siden hun var 17 år turneret land og rige rundt med blandt andre Mathilde Falch. Derudover har Stephanie været stand-in for Oh Land i det østjyske Aarhus2017 kulturhovedstadsprojekt ‘Watermusic’ ved prøver i 2016.

Se musikvideo her: https://vimeo.com/323188246 

OPDATERET 17.03.19

Nikolaj og piloterne fejrer 30 års jubilæum

Vi kender ham for hits som “Har Det Fint” og “Kommer nok hjem”. I 30 år har Nikolaj Christensen spillet sammen med Piloterne. Det fejres på en vinter- og forårsturne, der i marts og april bringer bandet til både Aarhus og Randers.

Festen får lige et ekstra skru på volumen, når Nikolaj og Piloterne rammer Samsø Festival i uge 29 til sommer. Festivalen har nemlig også 30 års jubilæum.

Fik du ikke hørt Nikolaj i programmet “Så er det weekend” den 2. marts 2019, kan du høre med her:

OPDATERET: 03.02.19

Dan Andersen er “På Vippen” i sit nye stand-up show

Dan ser tilbage på sit liv og karriere, når han på sin aktuelle turné blandt andet indtager Værket i Randers den 1. februar 2019.

Et af de helt store vendepunkter i Dans liv var da han i efteråret 1997 stillede sig op på den udfordrende stand-up scene. Kort tid efter fulgte endnu et, da guitaren kom med, og Dan Andersens Guitarshow var født. Efter at have optrådt i mere end halvdelen af sit liv, nærmer han sig nu et nyt vendepunkt. Dan bliver 40 år!

Nu skal der kigges tilbage på et liv, hvor han flere gange har stået på vippen og enten forsøgt at holde balancen eller gået til en af siderne

OPDATERET 26.01.2019

Ny single fra Rasmussen

Så er han tilbage, Rasmussen, der i 2018 blev kendt som hele Danmarks viking. Nu er han klar til at fortsætte rejsen mod nye mål 👍

Jonas Rasmussen har sammen med sangskriverne bag hans grandprix-hit “Higher Ground” skabt en ny single.

Hør interview med Rasmussen:

OPDATERET: 26.01.2019

 

Dissing og Las fortolker Dylan

 

Bob Dylan er ifølge musikmagasinet Rolling Stone ansvarlig for den bedste sang nogensinde med nummeret “Like a Rolling Stone” Han har været en vigtig inspirationskilde for kunstnere såsom The Beatles, Johnny Cash, Leonard Cohen, Pink Floyd, Stevie Wonder og Bruce Springsteen.

Her i Danmark har ”Dissing & Las” kastet sig over Dylans enormt store bagkatalog.

Reporter Signe Kjær Høiberg har mødt de to Dissing-brødre – Rasmus og Jonas – til en snak om Dylan.

”Dissing & Las” er aktuel på en kirketurné med Dylans sange.

OPDATERET: 20.01.19

Michelle Birkballe

Hun udgav i august 2018 sit seneste album.  Det er fyldt med vrede og følelser. Som musikmagasinet GAFFA Danmark skriver i deres anmeldelse; “det er en “baby” som skal tjekkes ud”.

Michelle sammenlignes med navne som Sheryl Crow og Janis Joplin. Hun gør det godt og stabilt på den danske musikscene. Dog får hun stadig “det gode råd” om at stille op i X-Factor, som provokerer hende for vildt.

Hun er en af de få i branchen, som selv skriver, selv producerer, selvudgiver og selv booker sine jobs. Det er et særsyn, som i sig selv giver inspiration og stof til eftertanke.

Reporter Signe Kjær har mødt Michelle Birkballe.

OPDATERET 13.01.19

Jonah Blacksmith

Torsdag den 8. november 2018 indtog bandet Jonah Blacksmith musik- og teaterhuset Værket i Randers med deres Filmkoncert.

De to brødre fra Thy – Simon og Thomas Alstrup – og deres 7 mands store rock/folk-orkester har på fem år arbejdet sig op fra at være en ide til at være et af tidens mest succesfulde danske bands.

Jonah Blacksmith har spillet på store scener som Smukfest i Skanderborg og Samsø Festivalen. Historierne og stemningen fra Thy har de med sig i musikken og på scenen.

Filmkoncerten er en rørende fortælling om de to brødre, der går i deres bedstefars fodspor – en sand hjemstavns historie.

I programmet “Så det weekend” kunne du lørdag den 10. november 2018 høre brudstykker fra interviewet med  Jonah Blacksmith.

Her kan du lytte til hele interviewet på knap 14 minutter:

Opdateret 26.01.2019

Årets danske julefilm er fra Aarhus

Deluca Film fra Aarhus har produceret årets julefilm, der netop nu kan opleves i de danske biografer.

Radio ØST FM har talt med Merete Stubkjær, der er line-producer hos Deluca Film.

Her kan du høre hele indslaget, der blev bragt i radioen i en kortere version lørdag den 24. november og søndag den 25. november.

Opdateret 25.11.2018

Albert fra Julemandens Datter: Fantastisk oplevelse at være med

Deluca Film er i gang med at caste nye børneskuespillere til efterfølgeren på “Julemandens Datter”.

Peter Sejer Winther fra Ry, der spiller drengen Albert i den aktuelle biograffilm, fortæller i et interview, hvordan det er at være med i årets danske julefilm.

Opdateret 25.11.2018